Teambuilding – Gode aktiviteter og øvelser

For ikke mange år siden, var der ikke mange der vidste hvad teambuilding var for noget. Det har dog ændret sig meget siden. I dag er teambuilding en vigtig del af den moderne virksomhedskultur. Vi ser nærmere på gode teambuilding øvelser og aktiviteter, som du kan bruge til inspiration.

Hvad er teambuilding og hvorfor er det nyttigt?

Teambuilding er øvelser og aktiviteter der udføres som samlet gruppe. Det kan være aktiviteter der udfordrer eller øvelser som kræver tæt samarbejde. Formålet med begge typer teambuilding er at få en gruppe bedre sammentømret. Teambuilding hjælper til at binde bånd mellem kollegaer og det fremmer det gode samarbejde på arbejdspladsen.

Det gode sammenhold og samarbejde er kerneværdier i mange virksomheder, og det er vigtigt for medarbejderes præstationer at man formår at arbejde sammen. Derfor har det en helt målbar positiv effekt på virksomheders resultater, hvis teambuilding har den ønskede effekt.

Samlebetegnelse for en bred vifte af aktiviteter

Begrebet teambuilding er efterhånden blevet en samlebetegnelse, som bruges om alle mulige forskellige aktiviteter som kan udføres i grupper. Det kan være lige fra fælles bowling dag til mere klassiske teambuilding aktiviteter som rapelling. Overordnet kan man sige, at aktiviteter der udføres sammen af en gruppe for at fremme sammenhold og fællesskab kan gå under betegnelsen teambuilding.

Med andre ord kan man ikke bare nævne nogle enkelte aktiviteter som særlige teambuilding aktiviteter eller teambuilding øvelser. Nogle aktiviteter træner det gode samarbejde mens andre giver godt sammenhold. Typisk er det øvelser, hvor man skal samarbejde for at udføre en opgave der er gode til at træne samarbejdsevnerne hos ansatte, mens mere sociale aktiviteter som bowling hjælper mere til at knytte tættere bånd.

Hvis man gerne vil dyrke teambuilding med særlige aktiviteter kan man oftest finde mange teambuilding udbydere rundt omkring i det danske land.

Teambuilding kan også være en særlig oplevelse, som man har sammen. Det kunne være alt fra bungy jump til en helikopterur. Hent eksempelvis inspiration hos bedstehelikoptertur.dk.

Teambuilding København og andre danske byer

I København findes der eksempelvis mange udbydere der specialiserer sig i teambuilding. Du kan dog også sagtens finde både aktiviteter og teambuilding specialister i andre byer i Danmark som Odense, Aarhus og Aalborg. Det er med andre ord sjældent nødvendigt at rejse langt for at komme i gang med effektiv teambuilding – uanset hvilken type du så er til.

Den nemmeste måde at finde teambuilding i København eller Aarhus for eksempel er at lave en simpel søgning på Google. Her kan du søge på teambuilding sammen med byen eller området, og så lade sidste del af søgningen være den type teambuilding du søger. Her er nogle typiske eksempler.

  • Gastronomi – Lav mad i fællesskab
  • Proces – Øvelser som fremmer samarbejdet
  • På vandet – Forskellige teambuilding aktiviteter i vand
  • Kreativ – Mal, tegn eller lav ler i fællesskab
  • Sammentømring – Det kan være bowling, fællesspisning eller meget andet.

Listen over muligheder er lang, så undersøg først, hvad du gerne vil have ud af din teambuilding. Det kan ofte sagtens betale sig at tage kontakt til firmaer som specialiserer sig i teambuilding. De kan hjælpe til at sikre, at I får den teambuilding som fremmer netop de kvaliteter, du ønsker.