Ferien er en dejlig tid, hvor du kan slappe af, fordybe dig i de ting, som du går op i og måske endda nyde noget sol. Netop solen er der mange, der jagter, når de hvert år bevæger sig sydpå. Solen er nemlig ikke altid, hvad Danmark har allermest af. Du bør dog ikke udelukke Danmark som feriedestination endnu, for der er nemlig så mange ting, som du kan lave her i landet. Herunder vil du blive præsenteret for fem seværdigheder, som helt sikkert er et besøg værd. Læs med, måske du bliver inspireret. 

Se det smukke København fra sin bedste side – Nyhavn, København

København er en historierig by, og hvis du ønsker at se byen fra sin bedste side, så er Nyhavn et besøg værd. Her kan du se på kanalens både med de farverige, gamle og smukke bygninger i baggrunden. Et godt tip er at købe en lækker is, og sæt dig så langs vandet. Det er bare hyggeligt.

Et naturområde i verdensklasse – Møns Klint, Møn

Besøg Møns Klints kridhvide klinter, og oplev helt unik dansk natur. Denne seværdighed er særligt til dig, som nyder naturskønne områder, og Møns Klint slår dem alle.  Du kan ikke opleve det smukke syn af de 128 meter høje klinter, der møder vandet, nogen andre steder. Der er desuden en masse, som du kan lave omkring klinten. Du kan tage på fossiljagt, køre mountainbike og meget mere. 

Slottet der byder på sjov, læring og eventyr – Egeskov Slot, Fyn

Mellem Odense og Svendborg finder du det flotte Egeskov slot. Det er Europas bedst bevarede vandborg, og du kan opleve at være indenfor dørene ved det betagende slot. Derudover er stedet fyldt med aktiviteter for store og små. Der er en stor legeplads, en labyrint, sommer koncerter, flotte blomsterhaver og ikke mindst mulighed for at kravle under træernes top 15 meter over jorden. Eventyret kalder, så det er bare om at komme afsted. 

Børnenes drøm og imponerende byggerier – LEGOLAND, Billund

LEGO er nok det mest kendte, som nogensinde er kommet ud af Danmark. Legetøjets popularitet har eksisteret i årtier, og derfor er LEGOLAND børnenes drøm, men det er uden tvivl også noget for de voksne. LEGO har jo længe været danskernes favorit legetøj, så du har nok også selv rodet med klodserne en gang. Derfor er forlystelsesparken et besøg værd. Der er desuden forlystelser til dem, der elsker, når der er fart på, og der er flotte omgivelser og imponerende byggerier af LEGO at se på for dem, som er mere vild med det. 

Oplev to have mødes i smukke omgivelser – Grenen, Skagen

Ved Danmarks nordligste punkt finder du Grenen, som også fortjener et besøg. Her kan du opleve Danmarks natur og måske endda møde en sæl eller to, som har vænnet sig til menneskemængden på den lille spids. Vil du prøve noget helt specielt? Så bør du stille dig ud i vandet ved spidsen, hvor du kan opleve at have et ben i hvert hav. Grenen er nemlig der, hvor Skagerrak og Kattegat mødes.