Det er et mindre mirakel hver gang

et nyfødt barn kommer til verden. Og for forældrene er det et kæmpe ønske, der går i opfyldelse. Det er noget, der samler familien. Også, når barnet skal døbes eller navngives. I Danmark er det en tradition af samle venner og familie til dåbsfest efter selve dåben, og til det er FænøSund ideelt.

Vi er placeret midt i landet – tæt på Kolding, Fredericia og Vejle – og altså perfekt placeret, hvis gæsterne kommer fra forskellige dele af Danmark. Vi bor også i nogle meget smukke omgivelser, og så har vi både velegnede lokaler og en dygtig køkkenchef, der kan fremtrylle en smagfuld menu til jeres barnedåb eller navngivningsfest. Endelig har vi holdt masser af barnedåb i årenes løb, så vi støtter jer i både planlægningen og afholdelsen af jeres dåbsfest.

Priser og menu

Du kan naturligvis sammensætte din helt egen specielle barnedåbs menu

På FænøSund laver vi, præcis det du gerne vil have. Det er derfor muligt at sammensætte, menu, farver på dug, pynt etc, præcis den måde du gerne vil have det. Musik er en naturlig del af vores lokaler, hvor det samtidig er muligt at tilslutte din egen Ipod, tablet, computer etc. uden mér pris. Ønskes tekniker til specielle opgaver kan dette naturligvis tilkøbes.

Vores mest solgte (festbuffet)

 

DET KOLDE:
Kold ærtesuppe med chiliolie
Cevice af rødtunge med sprød løvstikke
Gravad sommerbuk med enebær og citrontimian
Unghaneterrine med fennikelsalat

DET VARME:
Dampet skrubbe med muslingcreme og nolly prah
Lammeryg på sommer ratatouille
Tærte med nye danske kartofler og svendborgskinke
Oksehøjreb med estragon sauce og bouillionkartofler
3 slags salater og hjemmebagt brød.

DET SØDE:
Lun rabarber crumble kage
Hindbærparfait med små kys
Jordbær panna cotta
Fed chokoladekage med mousse

Pris pr. person kr. 395,-

 

Ønsker du en anden menu, eller høre om vi har plads kan du bruge kontakt formularen, du er naturligvis altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak om jeres konfirmation 🙂

Jeg skal holde fest – Kontakt mig! 🙂

en-af-vores-bordopdaekninger
faenoe-kalv-lokale-plads-til-40-personer
vores-kokke-kredser-om-jer-se-mere-paa-vores-bryllupsmagasin

Øvrig tilkøb

Tilkøbs pakker på drikkevarer

 

Bronzepakke
Øl, vand & husets vine ad libitum i optil 4 timer pr. person Kr. 250,-
Øl, vand & husets vine ad libitum udover 4 timer pr. person Kr. 50,-

Sølvpakke
Øl, vand, 4 slags standard spiritus* & husets vine ad libitum i optil 4 timer pr. person Kr. 350,-
Øl, vand, 4 slags standard spiritus* & husets vine ad libitum udover 4 timer pr. person Kr. 75,-

Guldpakke
Øl, vand, 4 slags standard spiritus*, 3 slags gajol shots & husets vine ad libitum i optil 4 timer pr. person Kr. 425,-
Øl, vand, 4 slags standard spiritus*, 3 slags gajol shots & husets vine ad libitum udover 4 timer pr. person Kr. 100,-
(*Vodka, Gin, Rom, Whiskey)

 

Øvrigt
Overnatning i.f.b.m. fester ved 4 personer i et hus pr. person Kr. 250,-
Morgenbuffet i.f.b.m. overnatning Kr. 120,-
Leje af lydanlæg Kr. 250,-

Ja tak – Kontakt mig! 🙂

brunch-tilbud
ingen-giftemaal-uden-god-mad
Faenoesund dessertbord i vores konferencecenter

Barnedåb i sikre hænder

Det betyder, at barnedåben er i sikre hænder hos os. Både alt praktikken og det, man skal huske – og der er meget. Og listen over ting, I som forældre bliver ikke mindre stressende, hvis man (som mange nybagte forældre) har en smule underskud på søvnkontoen. Her er FænøSund jeres sikkerhed for, at I får tænkt på det hele.

 

Her er bare et lille udsnit af det, I skal huske:

  • I skal finde en dato for barnedåben
  • I skal kontakte præsten og bestille tid i kirken
  • I skal vælge, hvem der skal være faddere samt gudmor eller gudfar
  • I skal finde en dåbskjole – enten en ny eller en, der er gået i arv i familien
  • I skal bestemme, hvem der skal med til barnedåben og invitere dem
  • I skal sammensætte en menu til dåbsfesten – og i øvrigt afgøre, hvilken type arrangement, I ønsker
  • I skal lave bordplan og tænke i bordpynt
  • I skal købe gaver
  • I skal finde – måske ud og købe – festtøj til jeres selv

 

Og ja, det er blot nogle af alle de ting, I skal huske, når jeres søn eller datter skal døbes eller navngives. Hvis I vælger at holde dåbsfesten på FænøSund, skal vi nok hjælpe jer med alle de ting, vi kan. Og der er mange andre grunde til at vælge FænøSund som lokation for dåbsfesten.

 

Et velegnet lokale

For det første har vi med garanti et velegnet lokale til jeres dåbsfest. På FænøSund råder vi nemlig over intet mindre end 12 lyse, indbydende og velegnede festlokaler af meget varierende størrelser. Er I en lille familie – eller ønsker en lille, intim fest – har vi et lokale til 16 mennesker. Så har vi en del lokaler med plads til 30-40-50 mennesker, og endelig kan vi i vores største lokaler dække op til mere end 100 gæster.

 

Mit mirakel er kommet og skal fejres!

Lokaler til barnedåb

Fælles for stort set alle

Vores festlokaler er, at der er højt til loftet og masser af lys. Det gælder også for alle lokalerne, at de er fleksible i forhold til bordopstilling; I kan således vælge mellem runde borde, caféborde eller en U- eller E-opstilling. Det er bordopstilling, der afgør, hvor mange gæster der er plads til i det pågældende lokale. Endelig har de fleste af lokalerne også egen udgang, ligesom mange af lokalerne har sin egen terrasse, hvor jeres gæster kan strække benene, få frisk luft, tage en cigaret eller nyde vejret, hvis årstiden byder på sol og blå himmel.

 

Med det rigtige lokale på plads

Gælder det menuen til jeres barnedåb eller navngivningsfest. Her er mulighederne på FænøSund også nærmest uendelige, og vores erfaring er da også, at der er stor forskel på, hvad folk ønsker at servere til en barnedåb. Nogle vælger en traditionel tre-retters menu med forret, hovedret og dessert. Andre vælger en stor buffet, som vi er specialister i; det kunne for eksempel være forskellige varianter med tre-fire forretter, tre-fire hovedretter, forskellige salater og tre-fire desserter. Og endelig vælger andre at servere en stor, velassorteret brunch menu, fordi det passer fint med tidspunktet lige efter kirken.

 

Vores køkkenchef

kan klare det hele, og vi hjælper jer også meget gerne med at vælge den rigtige menu til jeres ønsker, til jeres budget og til årstiden. Sikkert er det, at I kan forvente en lækker, velsmagende menu lavet af de bedste råvarer.

 

Jeg har gæsterne – Kontakt mig 🙂

Vores placering er ideel

Vi er nemlig placeret midt i Danmark

Super ideelt, hvis jeres gæster er spredt ud over hele landet. Og endnu mere oplagt, hvis jeres venner og familie er centreret omkring Middelfart, Kolding, Vejle eller på Fyn eller i Trekantsområdet. FænøSund ligger således kun en times kørsel fra Aarhus og Odense og kun to timer fra København og Aalborg. Det er også nemt at komme ud til os fra både motorvejen og fra banegården i Middelfart, hvis nogle af jeres gæster kommer i tog. Og så er der meget, meget smukke omgivelser, når først I kommer til FænøSund.

 

Vi bor således midt i Hindsgavl Dyrehave

og lige ned til Fænøsund. Vi har med andre ord skov, vand, dyrehave og frisk luft lige udenfor døren. Alt sammen til fri benyttelse og oplagt, hvis I undervejs i dåbsfesten har brug for frisk luft – eller hvis den lille hovedperson har brug for en tur i barnevognen. Således byder Hindsgavl Dyrehave på alt fra åbne sletter og gamle bøgeskove til stejle skrænter samt en stor og varieret bestand af dyr og planter. Fantastiske omgivelser til en gåtur – eller oplagt sted for børnene at brænde lidt krudt af, når det bliver kedeligt at sidde pænt ved bordet. De kan selvfølgelig også gå en tur ned at trapperne til Fænøsund, der både indbyder til en badetur, hvis vejret er til det, eller fiskeri fra badebroen.

 

Barnedåb er ikke kun

Forbundet med en masse glæde og en lang huskeliste. Det er også forbundet med en masse traditioner og ritualer. Det betyder også, at I som nybagte forældre skal gøre op med jer selv, om I vil have døbt jeres barn, eller om I er mere tilhængere af en navngivningsfest.

 

Mit barn skal døbes – Kontakt mig

Hvad er barndåb?

Helt grundlæggende

er dåben i kristendommen det ritual, hvor en persons synder vaskes af. Dermed bliver personen indlemmet i den kristne menighed, som er nødvendigt for at kunne opnå frelse. At præsten tre gange øser vand over dåbspersonens hoved kommer af, at Jesus befalede Apostlene at døbe ”i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn”. Indtil reformationen foregik en dåb oftest ved fuldstændig neddypning i vand.

 

Når præsten gør korsets tegn over barnets ansigt og bryst, bliver barnet i kristen forstand velsignet og dermed et af Guds børn. Det symboliserer samtidig, at livet overvandt døden – og på samme måde betyder præstens håndpålæggelse på barnets hoved, at Gud holder hånden over mennesket, og at Guds hænder vil lede barnet sikkert igennem livet.

 

Der er også andre, der traditionelt set siger ja til at lede barnet sikkert igennem livet; nemlig fadderne. Dem skal I vælge mindst to og højest fem af. Fadderne skal sørge for, at barnet vokser op i den kristne tro, og det er også det, præsten sikrer sig som en del af dåbshandlingen. Nogle mener også, at man som fadder siger ja til at tage sig af barnet, hvis forældrene dør, men det er formelt set en skrøne. Hvem, der skal tage sig af jeres barn, hvis tragedien vil, at begge forældre dør, skal skrives i et såkaldt børnetestamente. Oftest er det i øvrigt også en af fadderne, der bærer barnet til dåben. Vedkommende er barnets gudfar eller gudmor, men har de samme forpligtelser som de øvrige faddere

 

Selve dåbsfesten er familiens måde at byde barnet velkommen i familien. Traditionelt set var dåben og dåbsfesten meget højtidelig, mens det i vore dage både kan være en højtidelig fest eller en mere uformel sammenkomst. Uanset hvor højtideligt, I ønsker at holde jeres barnedåb, bruger de flest stadig en hvid dåbskjole. Det gør man, fordi hvid er kirkens festfarve, og fordi dåbskjolen er symbol på, at vedkommende, der bærer den, er velsignet, elsket og tilgivet af Gud.

 

I øvrigt siger loven, at barnet skal navngives inden det bliver et halvt år gammelt. Hvis dit barn skal døbes efter, det er fyldt seks måneder, skal du sørge for at navngive det indenfor det første halve år.

 

Som I kan se, er der meget at tænke på i forbindelse med en barnedåb eller navngivningsfest. Vores holdning er dog, at det hele indledes med en god, positiv dialog, hvor I fortæller om jeres ønsker, og vi

 

Få et godt tilbud i dag 🙂

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter

Vi ringer dig op indenfor 24 timer (man-fre)

men ofte går det hurtigere :-)

Send forespørgsel